Zonnebootrace NK

Route

Op vrijdag 26 mei 2017 zal een dikke 50 kilometer gevaren worden over de Friese wateren. Je kunt hieronder een aantal afbeeldingen van en links naar de route vinden zodat u deze kunt verkennen mocht u dat willen. De routekaarten zullen tijdens de Eneco Zonnebootrace tevens in tweevoud uitgedeeld worden aan alle teams. Zo kunnen de bestuurder van de boot en de volgauto in geval van twijfel de kaart raadplegen om te weten waar de route langs gaat.

nk-zonnebootrace-route-2014

Op zaterdag 27 mei 2017 zal het ‘rondje Akkrum’ in een bepaald tijdsbestek zo vaak mogelijk gevaren worden door de teams:

nk-zonnebootrace-route-akkrum-2014

De start op zaterdag zal voorafgegaan worden door een ‘hardloopwedstrijd’ door middel van een massastart waarbij van elk team 1 deelnemer de hieronder aangegeven route (van ongeveer 1,7km) zo snel mogelijk af moet leggen. Bij de finish liggen alle boten naast elkaar met de spiegel naar de wal welke stuk voor stuk mogen vertrekken op het moment dat de boot ‘afgetikt’ wordt door de hardloper.

Hierbij de link naar de hardlooproute: Hardlooproute EZ en YS 2017 def.nl

Na het varen van het ‘rondje Akkrum’ zal er een korte adempauze zijn zodat tevens de accu’s deels geladen kunnen worden indien het weer dat toelaat. Als afsluiter staat een sprint op het programma zoals hieronder is weergegeven met de finish in ‘De Kolk’:

 nk-zonnebootrace-route-sprint-2014