Zonnebootrace NK

Route

Live volgen via:

Endurance
Rondje Akkrum Young Solar
Rondje Akkrum Grote Solar
Sprint

Op vrijdag 11 mei 2018 zal een dikke 50 kilometer gevaren worden over de Friese wateren. Je kunt hieronder een aantal afbeeldingen van en links naar de route vinden zodat u deze kunt verkennen mocht u dat willen. De routekaarten zullen tijdens de Zonnebootrace tevens in tweevoud uitgedeeld worden aan alle teams. Zo kunnen de bestuurder van de boot en de volgauto in geval van twijfel de kaart raadplegen om te weten waar de route langs gaat.

Route: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1203972

nk-zonnebootrace-route-2014

Op zaterdag 12 mei 2018 zal het ‘rondje Akkrum’ in een bepaald tijdsbestek zo vaak mogelijk gevaren worden door de teams:

Route: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1206200

nk-zonnebootrace-route-akkrum-2014

De start op zaterdag zal voorafgegaan worden door een ‘hardloopwedstrijd’ door middel van een massastart waarbij van elk team 1 deelnemer de hieronder aangegeven route (van ongeveer 1,7km) zo snel mogelijk af moet leggen. Bij de finish liggen alle boten naast elkaar met de spiegel naar de wal welke stuk voor stuk mogen vertrekken op het moment dat de boot ‘afgetikt’ wordt door de hardloper.

Hierbij de link naar de hardlooproute: Hardlooproute EZ en YS def.nl

Na het varen van het ‘rondje Akkrum’ zal er een korte adempauze zijn zodat tevens de accu’s deels geladen kunnen worden indien het weer dat toelaat. Als afsluiter staat een sprint op het programma zoals hieronder is weergegeven met de finish in ‘De Kolk’.

Route: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1206201

 nk-zonnebootrace-route-sprint-2014