Route

Duurrace 2022:

!! Let op, aangepaste route wegens de verwachte windsnelheden !!

Op vrijdag 27 mei 2022 zal een ruime 50 kilometer gevaren worden over de prachtige Friese wateren rondom Akkrum. Je kunt hieronder een aantal afbeeldingen van en de links naar de route vinden zodat u deze kunt verkennen mocht u dat willen. De routekaarten zullen tijdens de Zonnebootrace tevens in tweevoud uitgedeeld worden aan alle teams. Zo kunnen de bestuurder van de boot en de volgauto in geval van twijfel de kaart raadplegen om te weten waar de route langs gaat.

Route:

https://afstandmeten.nl/index.php?id=3239789&key=MRSId6LMt2XpA

Rondje Akkrum +’ hardloopwedstrijd’:

Op zaterdag 28 mei 2022 zal het ‘rondje Akkrum’ in een bepaald tijdsbestek zo vaak mogelijk gevaren worden door de teams:

Route: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2349583

De start op zaterdag zal voorafgegaan worden door een ‘hardloopwedstrijd’ door middel van een massastart waarbij van elk team 1 deelnemer de hieronder aangegeven route (van ongeveer 1,4 km) zo snel mogelijk af moet leggen. Bij de finish liggen alle boten naast elkaar met de spiegel naar de wal welke stuk voor stuk mogen vertrekken op het moment dat de boot ‘afgetikt’ wordt door de hardloper.

Hierbij de link naar de hardlooproute: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2385789

Sprint:

Na het varen van het ‘rondje Akkrum’ zal er een korte adempauze zijn zodat tevens de accu’s deels geladen kunnen worden indien het weer dat toelaat. Als afsluiter staat een sprint op het programma zoals hieronder is weergegeven met de finish in ‘De Kolk’ bij de spoorbrug.

Route: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1206201

 nk-zonnebootrace-route-sprint-2014