Uitslagen Eneco Zonnebootrace NK 2015

Op deze pagina kunt u alle uitslagen van de Eneco Zonnebootrace terugvinden, alle deelresultaten bekijken en zelfs de races van de verschillende dagen terug kijken! Het Eneco Zonnebootrace NK 2015 bestond uit drie onderdelen: een duuretappe van 55 km op vrijdag 15 mei, het ‘rondje Akkrum’ zo vaak mogelijk afleggen in 1 uur en 30 minuten, voorafgegaan door een run van 1,5 km door een ander teamlid, als laatste onderdeel een sprintrace over een paar honderd meter. Via deze link kunt u de verschillende onderdelen terugkijken en deze doorspoelen of versneld afspelen.

In de A-klasse werd het op zaterdag 16 mei een spannende strijd tussen 4 boten, voor de top 3, met Dutch Solarboat Team als winnaar in de duuretappe. Op zaterdag presteerde Ducht Solarboat Team om zijn nummer 1 positie te behouden tijdens het ‘Rondje Akkrum’. VHL-Nordwin Zonnebootteam wist echter de sprint te winnen, echter de ogen waren gericht op NHL Solarboat Racing, HAN Solarboat Team en Solarteam Skipper. Uiteindelijk werd NHL Solarboat Racing nipt tweede en ging de derde plaats naar HAN Solarboat Team met 1 puntje verschil.

In de T-klasse waren de boten van het Clafis Private Energy Solar Team oppermachtig en behaalden zij een eerste en derde plek met Gowrings Energy, in een boot van CLAFIS, op een mooie tweede plaats. TU Delft Solar Boat team en Liandon Solarteam hadden het kijken na, maar dat kwam mede door Technische problemen.

Er zijn diverse teams die nu in de A klasse varen, die uitspreken volgend jaar wellicht een Top klasse boot te gaan varen. Dit beloofd voor de komende jaren een uitdaging.

Namens de organisatie van het Eneco Zonnebootrace willen wij alle teams bedanken voor hun aanwezigheid en we hopen volgend jaar alle teams weer aan de start te krijgen. Ook alle vrijwilligers die zich ingezet hebben tijdens de Reuzedei voor het Eneco Zonnebootrace willen wij nogmaals bedanken voor hun hulp en inzet. Wij hopen jullie volgend jaar allemaal weer te mogen verwelkomen in Akkrum!